Prezentácia učebných materiálov od Megabooks SK


Prezentácia učebných materiálov od Megabooks SK

V priestoroch Posádkovej ubytovne 2. mechanizovanej brigády v Prešove sa 10. septembra 2024 uskutočnilo školenie zamerané pre učiteľov anglického jazyka vo vojenskom prostredí.

Usporiadateľom bol Jazykový inštitút OS SR, konkrétne Oddelenie jazykovej prípravy Prešov v spolupráci s profesionálnym lektorom zo spoločnosti Megabooks SK, s.r.o. Ide o spoločnosť, ktorá sa už od roku 1992 zameriava na dovoz a predaj zahraničnej literatúry a je výhradným distribútorom odbornej anglickej literatúry od vydavateľa Oxford University Press.

Školenia sa zúčastnili lektori z Odborov jazykovej prípravy Jazykového inštitútu pôsobiaci v Prešove, Martine, Zvolene, Trenčíne a Liptovskom Mikuláši.

Úvodnou témou školenia bolo predstavenie moderných vyučovacích platforiem Oxford Learner´s Bookshelf a Oxford English Hub od Oxford University Press, ktoré ponúkajú interaktívne používateľské rozhranie pre učiteľov i študentov v on-line ale aj off-line prostredí.

Lektor ďalej odprezentoval spôsoby používania elektronických a digitálnych študijných materiálov v procese výučby ako aj možnosti zefektívnenia prednesu odbornej problematiky pomocou interaktívnej tabule.
Súčasťou boli aj praktické ukážky aktívneho zapojenia študentov prostredníctvom smart zariadení – mobilov, tabletov či notebookov.

Na tému priamo nadväzovala prezentácia najnovšej štvrtej edície kníh New English File a tiež ukážky modernej odbornej literatúry určenej pre vojenské prostredie, napr. Flash on English for the Armed Forces.

Záver školenia bol zameraný na kreatívne ukážky spôsobov vyučovania jednotlivých jazykových zručností s praktickými aktivitami učenia slovnej zásoby. “



Autor: ji.mil.sk , Foto: ji.mil.sk - Dátum: 17.09.2024
Čítanosť: 69
Verzia pre tlač

Skočiť na menu